WIKA BISTRO – CAFE

ul. Świderska 113 D 03-128 Warszawa

GET IN TOUCH

GET IN TOUCH




TELEFON I E-MAIL

+48 728 254 04 lunch@wikabistrocafe.pl

GET IN TOUCH

GET IN TOUCH

mobile logo

Biznes lunche

Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty na lunche biznesowe, które zregenerują siły Państwa gości i pracowników! Przygotujemy, dostarczymy i apetycznie podamy lunch zarówno na ciepło, jak i w postaci zimnych przekąsek.

46
  • Polędwiczki z kurczaka w sosie prowansalskim
    Roladki nalesnikowe nadziewne szpinakiem
    Ryż z przyprawami
    Bukiet warzyw gotowanych z masłem tymiankowym
    Mix sałat z sosem winegret
  • Filet z kurczaka w roladce z zielonymi warzywami i rodzynkami
    Muszle makaronowe nadziewane chilli con – carne
    Rostti ziemniaczane z pieczarkami duszonymi w sosie serowym
    Ziemniaki z masłem koperkowym
    Marchewka glazurowana z migdałami
    Mix sałat z sosem winegret
  • Krem z pieczonych pomidorów z grzankami i bazylią

    Kotleciki z indyka w sosie grzybowym
    Roladki rybne w sosie cytrynowym
    Makaron penne z warzywami grillowanymi w sosie bazyliowym
    Kasza pęczak z natką pietruszki i pomidorami
    Ryż kolorowy
    Buraczki glazurowane z miodem i cytryną
    Bukiet warzyw gotowanych
    Mix sałat z warzywami i sosem winegret

    Sernik na cieście kruchym
  • Pieczona polędwiczka wieprzowa podana na rukoli z suszonymi pomidorami, pestkami dyni i sosem gorgonzola
    Ślimaczki z kurczaka i warzyw na rozetce z zielonego ogórka
    Grillowana cukinia w roladce z kurczakiem i mozzarellą, skropiona sosem balsamicznym
    Słupki warzywane z dipami smakowymi
    Pieczywo, masło ziołowe
  • Łosoś z twarożkiem w naleśniku na zielono
    Deska serów z krakersami i winogronem
    Kieszonki z pieczonego bakłażana nadziewane warzywami z chutney pomidorowym
    Świeże liście szpinaku z owocami, serem pleśnioym i prażonymi pestkami słonecznika
    Pomidor przekładny mozzarellą podany na rukoli z suszonymi pomidorami i kaparami
    Pieczywo, masło ziołowe

Menu wielkanocne

Z okazji zbliżających się Świat Wielkanocnych, przygotowaliśmy przykładowe zestawy menu, które możemy modyfikować dla Państwa w dowolny sposób. Jeżeli proponowane przez nas zestawy nie spełniają Państwa oczekiwań, prosimy o kontakt, a napewno uda nam się skomponować odpowiednie menu zgodnie z Państwa potrzebami.

46
  • Na zimno
    • Pasztet rybny z sosem tatarskim
    • Schab pieczony po warszawsku z jajkiem i chrzanem
    • Kurczak w roladce z zielonymi warzywami
    • Kruche babeczki z pieczonymi warzywami
    • Jajka z pastą szpinakową i kozim serem
    • Jajka z pastą pieczarkową
    • Jajka z pastą z jajeczno-koperkową
    • Tradycyjna sałatka jarzynowa
    • Śledziowa sałatka z granatem, ziemniakami i oscypkiem
    • Dodatki: Masło ziołowe, Sos wielkanocny oraz Pieczywo
    Na słodko
    • Babka Wielkanocna
    • Sernik na kruchym cieście z lukrem
  • Na zimno
    • łosoś wędzony na kruchej babeczce z twarożkiem koperkowym
    • Schab pieczony po warszawsku z jajkiem i chrzanem
    • Mięsa pieczone i pasztety z piklami
    • Szynka w rozetce i musem z pieczonych warzyw
    • Jajka w sosie majonezowym ze szczypiorkiem
    • Jajka z pastą szpinakową i kozim serem
    • Jajka z pastą pieczarkową
    • Jajka z pastą z jajeczno-koperkową
    • Bukiet sałat z kiełkami, jajkiem, wędzonym pstrągiem i sosem majonezowym z kaparami
    • Sałatka jarzynowa
    • Śledziowa sałatka z granatem, ziemniakami i oscypkiem
    • Dodatki: Masło ziołowe, Sos wielkanocny oraz Pieczywo
    Na słodko
    • Babka Wielkanocna
    • Mazurek Wielkanocny
    • Sernik na kruchym cieście z lukrem
  • Na ciepło
    • Barszcz wielkanocny z jajkiem i białą kiełbasą
    Na zimno
    • Pasztet rybny z sosem tatarskim
    • Schab pieczony po warszawsku z jajkiem i chrzanem
    • Kurczak w roladce z zielonymi warzywami
    • Kruche babeczki z pieczonymi warzywami
    • Jajka z pastą szpinakową i kozim serem
    • Jajka z pastą pieczarkową
    • Jajka z pastą z jajeczno-koperkową
    • Tradycyjna sałatka jarzynowa
    • Śledziowa sałatka z granatem, ziemniakami i oscypkiem
    • Dodatki: Masło ziołowe, Sos wielkanocny oraz Pieczywo
    Na słodko
    • Babka Wielkanocna
    • Sernik na kruchym cieście z lukrem
    • Ciasto czekoladowe z wiśniami
  • Na ciepło
    • Barszcz wielkanocny z jajkiem
    • biała kiełbasa zapiekana z cebulą (chrzan/musztarda)
    Na zimno
    • łosoś wędzony na kruchej babeczce z twarożkiem koperkowym
    • Schab pieczony po warszawsku z jajkiem i chrzanem
    • Mięsa pieczone i pasztety z piklami
    • Szynka w rozetce i musem z pieczonych warzyw
    • Jajka w sosie majonezowym ze szczypiorkiem
    • Jajka z pastą szpinakową i kozim serem
    • Jajka z pastą pieczarkową
    • Jajka z pastą z jajeczno-koperkową
    • Bukiet sałat z kiełkami, jajkiem, wędzonym pstrągiem i sosem majonezowym z kaparami
    • Sałatka jarzynowa
    • Śledziowa sałatka z granatem, ziemniakami i oscypkiem
    • Dodatki: Masło ziołowe, Sos wielkanocny oraz Pieczywo
    Na słodko
    • Babka Wielkanocna
    • Mazurek Wielkanocny
    • Sernik na kruchym cieście z lukrem
    • ciasto czekoladowe z wiśniami
  • Na ciepło
    • Barszcz wielkanocny z jajkiem i białą kiełbasą
    • Delikatne polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
    • Ziemniaki glazurowane w maśle koperkowym
    • Bukiet warzyw gotowanych
    Na zimno
    • Łosoś wędzony z pastą jajeczną i koperkiem
    • Pasztet z sandacza z sosem tatarskim
    • Schab po warszawsku
    • Tradycyjnie wędzona szynka wiejska z piklami
    • Jajka z pastą szpinakową i kozim serem
    • Jajka z pastą pieczarkową
    • Jajka z pastą z jajeczno-koperkową
    • Tatar śledziowy na pumperniklu
    • Sałatka jarzynowa
    • Bukiet sałat z kiełkami, jajkiem, wędzonym pstrągiem i sosem majonezowym z kaparami
    • Śledziowa sałatka z granatem, ziemniakami i oscypkiem
    • Dodatki: Masło ziołowe, Sos wielkanocny oraz Pieczywo
    Na słodko
    • Babka Wielkanocna
    • Mazurek Wielkanocny
    • Ciasto czekoladowe z wiśniami
    • Sernik na kruchym cieście z lukrem
    • Keks

Menu wigilijne

46
  • Na zimno
    • Rolada z karpia po żydowsku
    • Tradycyjny śledź w oleju
    • Ryba z warzywami po grecku
    • Tymbaliki z łososia i warzyw
    • Sałatka śledziowa z ziemniakami i czerwoną cebulą
    • Tradycyjna sałatka jarzynowa
    • Jajka nadziewane musem z wędzonych ryb
    • Dodatki: Sos tatarski, sos chrzanowy
    • Pieczywo
  • Na zimno
    • Wytrawny tatar z łososia z czerwonym kawiorem
    • Rolada rybna w galarecie
    • Łosoś wędzony z musem cytrynowym
    • Śledź w oliwie koperkowej z cebulą i jabłkiem
    • Śledź w sosie musztardowo-miodowym
    • Tradycyjna ryba po grecku
    • Pasztet z białych warzyw i suszonych podgrzybków
    • Jajka nadziewane, w dwóch smakach: mus z ryb wędzonych i pieczarkowy
    • Sałatka pieczarkowa
    • Sałatka jarzynowa
    • Zielone sałaty z warzywami i sosem ziołowym
    • Dodatki: Sos tatarski, sos chrzanowy
    • Pieczywo
    Na słodko
    • Makowiec świąteczny
    • Sernik z lukrem
    • Ciasto czekoladowe
    • Ciasto marchewkowe
  • Na ciepło
    • Barszcz czerwony z uszkami
    Na zimno
    • Rolada z karpia po żydowsku
    • Tradycyjny śledź w oleju
    • Ryba z warzywami po grecku
    • Tymbaliki z łososia i warzyw
    • Sałatka śledziowa z ziemniakami i czerwoną cebulą
    • Tradycyjna sałatka jarzynowa
    • Jajka nadziewane musem z wędzonych ryb
    • Dodatki: Sos tatarski, sos chrzanowy
    • Pieczywo
    Na słodko
    • Makowiec świąteczny
    • Sernik z lukrem
    • Ciasto marchewkowe
  • Na ciepło
    • Barszcz czerwony z uszkami
    • Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami
    Na zimno
    • Rolada rybna skropiona galaretką
    • Delikatny pasztet z sandacza
    • Łosoś wędzony w roladce z musem cytrynowym
    • Tradycyjny śledź w oleju
    • Roladki śledziowe z glazurą pomidorowo - miodową
    • Ryba z warzywami po grecku
    • Sałatka z tuńczyka i brokuł
    • Sałatka jarzynowa
    • Jajka nadziewane, w dwóch smakach:
    • mus pieczarkowy i mus koperkowy
    • Dodatki: Sos tatarski, sos chrzanowy
    • Pieczywo
      Na słodko
    • Makowiec świąteczny
    • Sernik z lukrem
    • Ciasto czekoladowe
    • Babeczki śliwkowe
  • Na ciepło
    • Barszczyk czerwony z uszkami lub pasztecikiem
    • Ryba zapiekana z warzywami
    • Pierogi z kapustą i grzybami
    • Ziemniaki opiekane w ziołach
    Na zimno
    • Wytrawny tatar z łososia z czerwonym kawiorem
    • Rolada rybna w galarecie
    • Łosoś wędzony z musem cytrynowym
    • Śledź w oliwie koperkowej z cebulą i jabłkiem
    • Śledź w sosie musztardowo-miodowym
    • Tradycyjna ryba po grecku
    • Pasztet z białych warzyw i suszonych podgrzybków
    • Jajka nadziewane: mus z ryb wędzonych, mus pieczarkowy
    • Sałatka jarzynowa
    • Sałatka z tuńczyka i brokuł
    • Zielone sałaty z warzywami i sosem ziołowym
    • Dodatki: Sos tatarski, sos chrzanowy
    • Pieczywo
    Na słodko
    • Makowiec świąteczny
    • Sernik z lukrem
    • Ciasto czekoladowe
  • Pragniemy również zaznaczyć, że istnieje możliwość skomponowania własnego menu, np. spośród zaprezentowanych propozycji menu oraz poniższej „karty dań”. Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie i pozostajemy do Państwa dyspozycji.


    Karta dań i potraw wigilijnych

    Przekąski zimne:
    • Rolada z sandacza i warzyw
    • Łosoś wędzony w roladce z musem cytrynowym
    • Ryba po grecku
    • Śledź w sałatce ziemniaczanej z czerwoną cebulą
    • Śledź w oleju z jabłkiem i cebulą
    • Pasztet z królika
    • Schab po warszawsku
    • Szczupak faszerowany w całości serwowany na postumencie ryżowym
    • Ryba faszerowana w galarecie
    • Tatar ze śledzia podany w mini babeczkach
    • Jaja faszerowane pastą z wędzonej makreli
    Sałatki:
    • Sałatka pieczarkowa z jajkiem i szczypiorkiem
    • Sałatka jarzynowa
    • Sałatka brokułowa z tuńczykiem
    • Sałatka z sardynkami i sosem tatarskim
    • Sałatka śledziowa z ziemniakami i czerwoną cebulą
    Zupy:
    • Barszcz czerwony z uszkami
    • Krem z borowików z grzankami i prażonymi pestkami dyni
    • Świąteczna zupa grzybowa z łazankami
    Dania ciepłe:
    • Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
    • Ryba w cieście naleśnikowym
    • Filet z kurczaka w roladce ze szpinakiem i sosem senatorskim
    • Pierogi z kapustą i grzybami
    • Ryż z przyprawami
    • Kasza pęczak
    • Schab w sosie śliwkowym
    • Roladki rybne w sosie migdałowym
    • Sandacz z makową skórką w sosie z suszonych pomidorów
    • Wigilijna kapusta z grzybami
    Surówki do dań:
    • Surówka z czerwonej kapusty
    • Surówka z marchewki i pora
    • Bukiet sałat z warzywami i sosem winegret
    • Surówka z selera z rodzynkami
    • Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i cebulką
    Deser:
    • Korzenne ciasto marchewkowe
    • Szarlotka
    • Babeczki z kremem i owocami
    • Keks z bakaliami
    • i inne?
    Napoje:
    • kawa, herbata, woda, soki owocowe,
    • wigilijny kompot z suszu
      Dodatkowy sprzęt, meble:
    • zastawę dla Gości: talerze, talerzyki, miseczki, sztućce, do wyboru wariant: zastawa jednorazowego użytku (w cenie: gratis) lub zastawa porcelanowa/restauracyjna (dopłata 5 zł od osoby)
    • szkło do różnych napojów, szklanki np. do soków, kieliszki np. do wina/whisky/wódki, koszt 2 zł/szt.
    • stoły prostokątny 160x80cm (koszt 30 zł/szt.)
    • obrus biały 240 x 140 cm (15 zł/szt.)
    • stoliki koktajlowe z pokrowcamI
      *Obsługa kelnerska, 1 kelner koszt 250 zł    

Przerwy kawowe

Przerwa kawowa to niezbędny element każdego szkolenia, konferencji, czy spotkania biznesowego, proponujemy Państwu przerwy kawowe w 4 różnych wariantach Oczywiście możemy je modyfikować i rozszerzać zgodnie z Państwa potrzebami i preferencjami.

46
  • Kawa świeżo parzona
    Wybór herbat
    Cukier, cytryna, mleko
    Woda mineralna
    Ciastka drobne: delicje, maślane, wafle, owocowe
  • Kawa świeżo parzona
    Wybór herbat
    Cukier, cytryna, mleko
    Woda mineralna
    Soki: pomarańczowy, jabłkowy
    Ciastka drobne: delicje, maślane, wafle, owocowe
    Owoce: mandarynki, winogrona, jabłka
  • Kawa świeżo parzona
    Wybór herbat
    Cukier, cytryna, mleko
    Woda mineralna
    Soki: pomarańczowy, jabłkowy
    Ciasta: sernik, szarlotka, babeczki z budyniem
    Owoce: mandarynki, winogrona, jabłka
  • Kawa świeżo parzona
    Wybór herbat
    Cukier, cytryna, mleko
    Woda mineralna
    Soki: pomarańczowy, jabłkowy
    Ciasta: sernik, szarlotka, babeczki z budyniem
    Owoce: mandarynki, winogrona, jabłka
    Kanapki/przekąski:
    – bagietka z pomidorem i mozzarellą
    – chleb razowy z szynką i ziołowym twarożkiem
    – rolki z tortilli nadziewane pieczonymi warzywami
    – zielony ogórek z serem lazur i orzechami

Przyjęcia okolicznościowe (komunie, chrzciny)

Dzień Pierwszej Komunii Św., jak i dzień Chrztu Św. to przeżycie dla każdego dziecka, ale również dla jego rodziców. Aby ułatwić Państwu przygotowanie tak ważnej rodzinnej uroczystości, zapraszamy do korzystania z naszej oferty na przyjęcia z okazji Komunii oraz Chrztu.

46
  • Potrawy na ciepło
    - Tradycyjny rosół makaronem
    - Panierowany kotlet drobiowy z ziemniakami i zestawem surówek

    Potyrawy na zimno
    - Łosoś wędzony w roladce z musem cytrynowym
    - Galantynka z kurczaka po polsku
    - Schab po warszawsku
    - Półmisek mięs i wędlin
    - Sałatka grecka z oliwkami i fetą marynowaną w oregano
    - Pomidor przekładany mozzarellą
    - Warzywa sezonowe skropione sosem winegret
    - Pieczywo mieszane
    - Sosy: tatarski, remoulade

    Ciasta
    - Sernik na kruchym cieście
    - Szarlotka z kruszonką
  • Potrawy na ciepło
    - Krem z pieczonych pomidorów z mozzarellą i świeżą bazylią
    - Polędwiczka wieprzowa w roladce ze szpinakiem podana z sosem kurkowym, kluseczkami i bukietem warzyw

    Potrawy na zimno
    - Delikatny pasztet z łososia z kruszonką pistacjową
    - Terina rybna z suszonymi pomidorami
    - Tymbaliki z królika
    - Kurczaka w roladce z zielonymi warzywami
    - Schab po warszawsku
    - Jajka z musem pieczarkowym
    - Śledź w pikantnej pomidorowej glazurze
    - Świeży szpinak z serem lazur, gruszką i pestakmi dyni skropiony sosem balsamicznym
    - Pomidor przekładany mozzarellą
    - Sałatka z szyjek rakowych z limonką i kolendrą
    - Pieczywo mieszane
    - Sosy; tatrski, remoulade

    Na ciepło
    - Srogonoff

    Ciasta
    - Sernik
    - Szarlotka z kruszonką
    - Tarta z owocami
  • Zupy
    Tradycyjny rosół z makaronem
    Barszcz czerwony z uszkami lub krokietem
    Aromatyczna zupa pieczarkowa z kostką ziemniaczaną i tymiankiem
    Krem borowikowy
    Krem z pieczonych pomidorów
    Krem z białych warzyw z mleczkiem kokosowym
    Dwu kolorowy krem z kalafiora i brokuł
    Tajska zupa z kawałkami kurczaka
    Żurek staropolski na zakwasie
    Litewski chłodnik z botwinki (sezonowo)

    Dania obiadowe
    Łosoś na szparagach z sosem maślano – winnym
    Halibut pieczony w pomidorach
    Sandacz w roladce z warzywami i sosem orzechowym
    Faszerowane udo kacze z sosem wiśniowym
    Kaczka pieczona (luzowana ) w sosie pomarańczowym
    Roladka z indyka nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami
    Kieszonka z piersi kurczaka nadziewana warzywami i mozzarellą
    Kieszonka z piersi kurczak nadziewana ananasem, bekonem i serem lazur
    Pieczone pałki z kurczaka nadziewane szpinakiem i fetą
    Schab w sosie żurawinowym
    Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym
    Pieczeń z karkówki wieprzowej w sosie myśliwskim

    Dodatki ciepłe
    Ziemniaki z masłem koperkowym
    Ryż
    Kluseczki ziemniaczane (kopytka)
    Kasza pęczak
    Kasza gryczana
    Buraczki na ciepło
    Marchewka glazurowana
    Warzywa gotowane (brokuły, kalafior, marchewka)
    Fasolka szparagowa z masłem i bułką
    Fasolka w pomidorach
    Kapusta zasmażana (sezonowa młoda)

    Dodatki zimne
    Surówki:
    – marchewka z jabłkiem
    – coleslav
    – mizeria
    – sałatka winegret

Serwis kanapkowy, przekąski i tartinki

Nasze kanapki, kanapeczki, tartinki są zawsze świeże i apetycznie podane. Przygotowujemy je niedługo przed dostawą do Państwa, z produktów najwyższej jakości oraz pierwszej świeżości. Oferujemy kanapki z dodatkami mięsnymi, rybnymi oraz wegetariańskimi, udekorowane specjalnie dobranymi świeżymi i marynowanymi warzywami oraz świeżymi i suszonymi owocami.

46
  • (bagietka, chleb żytni, razowy, pełno ziarnisty)
    – szynka z twarożkiem ziołowym
    – salami z serem bree i korniszonem
    – pasztet drobiowy z żurawiną
    – łosoś wędzony z musem koperkowym
    – jajko ze szczypiorkiem
    – jajko z sardynką i korniszonem
    – mus z ryb wędzonych
    – mozzarella z pomidorem i pesto bazyliowym
    – ser żółty z warzywami
    – jajko z tuńczykiem i szczypiorkiem
    – pieczony indyk z serkiem i suszoną morelą
    – schab pieczony z musem jajecznym
    – polędwiczka wieprzowa z suszoną śliwką i serem lazur
    – kurczak curry
    – gorgonzola z gruszką i żurawiną
  • Ślimaczki z tortilli w różnych wariantach smakowych:
    – łosoś wędzony z twarożkiem i szpinakiem
    – pieczony łosoś z suszonym pomidorem i mozzarellą
    – kurczak curry z rukolą i oliwkami
    – pieczony bekon z kozim serem i korniszonem
    – ser lazur z gruszką i kiełkami słonecznika
    – pieczone warzywa z fetą i pesto bazyliowym
    Wstążki z grillowanej cukinii nadziewane warzywami marynowanymi w limonce
    Rolki z pieczonego bakłażana z konfiturą pomidorową i mozzarellą
    Cykoria z pikantną sałatką z kurczaka
    Volevanty z musem łososiowym
    Volevanty z musem szpinakowym
    Volevanty z serem pleśniowym i winogronem
    Volevanty z grillowanym kurczakiem, żurawiną i endywią
  • – z tatarem z łososia wędzonego
    – z serkiem bree i gruszką
    – z pasztetem drobiowym i korniszonem
    – z pomidorem suszonym i mozzarellą
    – z feta opiekaną w sezamie
    – z szynką i rozetką serową
    – z pieczonymi warzywami
    – z szynką i musem chrzanowym
    – z salami i marynowaną papryką
    – z ogórkiem i serem dor blue
    – mini tarta pomidorowa z oliwkami anchois
    – mini tarta szpinakowa serem pleśniowym
    – mini tarta warzywna