Warning: addslashes() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wikabis/public_html/wp-content/themes/charlottetheme/framework/widgets/ctShortcodeWidget.class.php on line 68
WIKA BISTRO – CAFE

ul. Świderska 113 D 03-128 Warszawa

GET IN TOUCH

GET IN TOUCH


Warning: addslashes() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wikabis/public_html/wp-content/themes/charlottetheme/framework/widgets/ctShortcodeWidget.class.php on line 68




Warning: addslashes() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wikabis/public_html/wp-content/themes/charlottetheme/framework/widgets/ctShortcodeWidget.class.php on line 68
TELEFON I E-MAIL

+48 728 254 04 lunch@wikabistrocafe.pl

GET IN TOUCH

GET IN TOUCH


Warning: addslashes() expects parameter 1 to be string, array given in /home/wikabis/public_html/wp-content/themes/charlottetheme/framework/widgets/ctShortcodeWidget.class.php on line 68
mobile logo

Biznes lunche

Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty na lunche biznesowe, które zregenerują siły Państwa gości i pracowników! Przygotujemy, dostarczymy i apetycznie podamy lunch zarówno na ciepło, jak i w postaci zimnych przekąsek.

46
  • Polędwiczki z kurczaka w sosie prowansalskim
    Roladki nalesnikowe nadziewne szpinakiem
    Ryż z przyprawami
    Bukiet warzyw gotowanych z masłem tymiankowym
    Mix sałat z sosem winegret
  • Filet z kurczaka w roladce z zielonymi warzywami i rodzynkami
    Muszle makaronowe nadziewane chilli con – carne
    Rostti ziemniaczane z pieczarkami duszonymi w sosie serowym
    Ziemniaki z masłem koperkowym
    Marchewka glazurowana z migdałami
    Mix sałat z sosem winegret
  • Krem z pieczonych pomidorów z grzankami i bazylią

    Kotleciki z indyka w sosie grzybowym
    Roladki rybne w sosie cytrynowym
    Makaron penne z warzywami grillowanymi w sosie bazyliowym
    Kasza pęczak z natką pietruszki i pomidorami
    Ryż kolorowy
    Buraczki glazurowane z miodem i cytryną
    Bukiet warzyw gotowanych
    Mix sałat z warzywami i sosem winegret

    Sernik na cieście kruchym
  • Pieczona polędwiczka wieprzowa podana na rukoli z suszonymi pomidorami, pestkami dyni i sosem gorgonzola
    Ślimaczki z kurczaka i warzyw na rozetce z zielonego ogórka
    Grillowana cukinia w roladce z kurczakiem i mozzarellą, skropiona sosem balsamicznym
    Słupki warzywane z dipami smakowymi
    Pieczywo, masło ziołowe
  • Łosoś z twarożkiem w naleśniku na zielono
    Deska serów z krakersami i winogronem
    Kieszonki z pieczonego bakłażana nadziewane warzywami z chutney pomidorowym
    Świeże liście szpinaku z owocami, serem pleśnioym i prażonymi pestkami słonecznika
    Pomidor przekładny mozzarellą podany na rukoli z suszonymi pomidorami i kaparami
    Pieczywo, masło ziołowe

Menu wielkanocne

Z okazji zbliżających się Świat Wielkanocnych, przygotowaliśmy przykładowe zestawy menu, które możemy modyfikować dla Państwa w dowolny sposób. Jeżeli proponowane przez nas zestawy nie spełniają Państwa oczekiwań, prosimy o kontakt, a napewno uda nam się skomponować odpowiednie menu zgodnie z Państwa potrzebami.

46
  • Na zimno
    Ryba z rozetką warzywną
    Schab pieczony po warszawsku z jajkiem i chrzanem
    Kurczak w roladce z marchewką i rodzynkami
    Jajka z musami smakowymi
    – z ryb wędzonych
    – z pieczarkowym
    – szpinakowym z wędzonym łososiem
    Tradycyjna sałatka jarzynowa
    Śledziowa sałatka z ziemniakami i czerwoną cebulą
    Makaronowa sałatka z kurczakiem i ananasem
    Dodatki: masło ziołowe, sos wielkanocny oraz pieczywo

    Na słodko
    Babka Wielkanocna
    Sernik świąteczny
  • Na zimno
    Łosoś wędzony w roladce twarożkiem
    Schab pieczony po warszawsku z jajkiem i chrzanem
    Pasztet drobiowy z chrzanem i żurawiną
    Szynka wieska w roladce z musem chrzanowym
    Jajka w sosie majonezowym ze  szczypiorkiem
    Jajka z musami smakowymi:
    - pieczarkowym z suszonym pomidorem
    - koperkowym z kiełkami lucerny
    - z ryb wędzonych
    Wielkanocna sałatkaz tuńczyka, jejek i szczypiorku
    Tradycyjna sałatka jarzynowa
    Zielone sałaty z warzywami i sosem winegret
    Dodatki: masło ziołowe, sos wielkanocny oraz pieczywo

    Na słodko
    Babka Wielkanocna
    Sernik świąteczny
  • Na ciepło
    Barszcz wielkanocny z białą kiełbasą

    Na zimno
    Ryba z rozetką warzywną
    Schab pieczony po warszawsku z jajkiem i chrzane
    Karkówka pieczona w majeranku z grzybkami i sosem cumberlant
    Kurczak w roladce ze szpinakiem i kozim serem
    Jajka z musami smakowymi:
    - z ryb wędzonych
    - pieczarkowym
    - z koziego sera z rukolą i suszonymi pomidorami
    szpinakowym z wędzonym łososiem
    Tradycyjna sałatka jarzynowa
    Pieczarkowa sałatka ze szczypiorkiem i ziemniakami
    Śledziowa sałatka z marynowaną paryką i czerwoną cebulą
    Dodatki: Masło ziołowe, Sos wielkanocny oraz Pieczywo

    Na słodko
    Babka Wielkanocna
    Sernik świąteczny
    Mazurek
  • Na ciepło
    Barszcz wielkanocny z białą kiełbasą

    Na zimno
    Łosoś wędzony w roladce z musem cytrynowym
    Schab pieczony po warszawsku
    Galantyna z kurczaka
    Polędwiczka wieprzowa z żurawinami
    Szynka wiejska z chrzanem
    Jajka w sosie majonezowym ze szczypiorkiem
    Jajka z musami smakowymi:
    - z koziego sera i szczypiorku
    - pieczarkowym z kiełkami dyni
    - łososiowym z koperkiem i suszonym pomidorem
    - szpinakowym z szyjkami rakowymi
    Tatar śledziowy podany na kruchych babeczkach
    Wielkanocna sałatka ziemniaczana z lucerną i żurawinami
    Kolorowa sałatka warzywna z sosem winegret
    Dodatki: Masło ziołowe, Sos wielkanocny oraz Pieczywo

    Na słodko
    Babka Wielkanocna
    Mazurek Wielkanocny
    Sernik na kruchym cieście z lukrem
  • Na ciepło
    Barszcz wielkanocny z białą kiełbasą
    Delikatny schab wieprzowy pachnący tymiankiem w sosie kurkowym
    Łosoś z jarzynką duszoną w białym winie
    Ziemniaki glazurowane w maśle koperkowym
    Bukiet warzyw gotowanych

    Na zimno
    Polędwiczka wieprzowa nadziewana gzrybami i suszoną śliwką
    Pasztet z sandacza z sosem tatarskim
    Łosoś w roladce z musem cytrynowym i szpinakiem
    Schab po warszawsku
    Tradycyjnie wędzona szynka wiejska
    Jajka z musami smakowymi:
    - z pieczonych warzyw
    - pieczarkowo/koperkowym
    - łososiowym
    Tatar śledziowy podany na kruchych babeczkach
    Sałatka jarzynowa
    Sałatka winegret z kozim serem opiekanym w sezamie
    Wielkanocna sałatka ziemniaczana z lucerną i żurawinami
    Brokułowa sałatka z tuńczykiem i korniszonem
    Dodatki: masło ziołowe, sos wielkanocny oraz pieczywo

    Na słodko
    Babka Wielkanocna
    Mazurek Wielkanocny
    Sernik na kruchym cieście z lukrem
    Keks

Przerwy kawowe

Przerwa kawowa to niezbędny element każdego szkolenia, konferencji, czy spotkania biznesowego, proponujemy Państwu przerwy kawowe w 4 różnych wariantach Oczywiście możemy je modyfikować i rozszerzać zgodnie z Państwa potrzebami i preferencjami.

46
  • Kawa świeżo parzona
    Wybór herbat
    Cukier, cytryna, mleko
    Woda mineralna
    Ciastka drobne: delicje, maślane, wafle, owocowe
  • Kawa świeżo parzona
    Wybór herbat
    Cukier, cytryna, mleko
    Woda mineralna
    Soki: pomarańczowy, jabłkowy
    Ciastka drobne: delicje, maślane, wafle, owocowe
    Owoce: mandarynki, winogrona, jabłka
  • Kawa świeżo parzona
    Wybór herbat
    Cukier, cytryna, mleko
    Woda mineralna
    Soki: pomarańczowy, jabłkowy
    Ciasta: sernik, szarlotka, babeczki z budyniem
    Owoce: mandarynki, winogrona, jabłka
  • Kawa świeżo parzona
    Wybór herbat
    Cukier, cytryna, mleko
    Woda mineralna
    Soki: pomarańczowy, jabłkowy
    Ciasta: sernik, szarlotka, babeczki z budyniem
    Owoce: mandarynki, winogrona, jabłka
    Kanapki/przekąski:
    – bagietka z pomidorem i mozzarellą
    – chleb razowy z szynką i ziołowym twarożkiem
    – rolki z tortilli nadziewane pieczonymi warzywami
    – zielony ogórek z serem lazur i orzechami

Przyjęcia okolicznościowe (komunie, chrzciny)

Dzień Pierwszej Komunii Św., jak i dzień Chrztu Św. to przeżycie dla każdego dziecka, ale również dla jego rodziców. Aby ułatwić Państwu przygotowanie tak ważnej rodzinnej uroczystości, zapraszamy do korzystania z naszej oferty na przyjęcia z okazji Komunii oraz Chrztu.

46
  • Potrawy na ciepło
    - Tradycyjny rosół makaronem
    - Panierowany kotlet drobiowy z ziemniakami i zestawem surówek

    Potyrawy na zimno
    - Łosoś wędzony w roladce z musem cytrynowym
    - Galantynka z kurczaka po polsku
    - Schab po warszawsku
    - Półmisek mięs i wędlin
    - Sałatka grecka z oliwkami i fetą marynowaną w oregano
    - Pomidor przekładany mozzarellą
    - Warzywa sezonowe skropione sosem winegret
    - Pieczywo mieszane
    - Sosy: tatarski, remoulade

    Ciasta
    - Sernik na kruchym cieście
    - Szarlotka z kruszonką
  • Potrawy na ciepło
    - Krem z pieczonych pomidorów z mozzarellą i świeżą bazylią
    - Polędwiczka wieprzowa w roladce ze szpinakiem podana z sosem kurkowym, kluseczkami i bukietem warzyw

    Potrawy na zimno
    - Delikatny pasztet z łososia z kruszonką pistacjową
    - Terina rybna z suszonymi pomidorami
    - Tymbaliki z królika
    - Kurczaka w roladce z zielonymi warzywami
    - Schab po warszawsku
    - Jajka z musem pieczarkowym
    - Śledź w pikantnej pomidorowej glazurze
    - Świeży szpinak z serem lazur, gruszką i pestakmi dyni skropiony sosem balsamicznym
    - Pomidor przekładany mozzarellą
    - Sałatka z szyjek rakowych z limonką i kolendrą
    - Pieczywo mieszane
    - Sosy; tatrski, remoulade

    Na ciepło
    - Srogonoff

    Ciasta
    - Sernik
    - Szarlotka z kruszonką
    - Tarta z owocami
  • Zupy
    Tradycyjny rosół z makaronem
    Barszcz czerwony z uszkami lub krokietem
    Aromatyczna zupa pieczarkowa z kostką ziemniaczaną i tymiankiem
    Krem borowikowy
    Krem z pieczonych pomidorów
    Krem z białych warzyw z mleczkiem kokosowym
    Dwu kolorowy krem z kalafiora i brokuł
    Tajska zupa z kawałkami kurczaka
    Żurek staropolski na zakwasie
    Litewski chłodnik z botwinki (sezonowo)

    Dania obiadowe
    Łosoś na szparagach z sosem maślano – winnym
    Halibut pieczony w pomidorach
    Sandacz w roladce z warzywami i sosem orzechowym
    Faszerowane udo kacze z sosem wiśniowym
    Kaczka pieczona (luzowana ) w sosie pomarańczowym
    Roladka z indyka nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami
    Kieszonka z piersi kurczaka nadziewana warzywami i mozzarellą
    Kieszonka z piersi kurczak nadziewana ananasem, bekonem i serem lazur
    Pieczone pałki z kurczaka nadziewane szpinakiem i fetą
    Schab w sosie żurawinowym
    Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym
    Pieczeń z karkówki wieprzowej w sosie myśliwskim

    Dodatki ciepłe
    Ziemniaki z masłem koperkowym
    Ryż
    Kluseczki ziemniaczane (kopytka)
    Kasza pęczak
    Kasza gryczana
    Buraczki na ciepło
    Marchewka glazurowana
    Warzywa gotowane (brokuły, kalafior, marchewka)
    Fasolka szparagowa z masłem i bułką
    Fasolka w pomidorach
    Kapusta zasmażana (sezonowa młoda)

    Dodatki zimne
    Surówki:
    – marchewka z jabłkiem
    – coleslav
    – mizeria
    – sałatka winegret

Serwis kanapkowy, przekąski i tartinki

Nasze kanapki, kanapeczki, tartinki są zawsze świeże i apetycznie podane. Przygotowujemy je niedługo przed dostawą do Państwa, z produktów najwyższej jakości oraz pierwszej świeżości. Oferujemy kanapki z dodatkami mięsnymi, rybnymi oraz wegetariańskimi, udekorowane specjalnie dobranymi świeżymi i marynowanymi warzywami oraz świeżymi i suszonymi owocami.

46
  • (bagietka, chleb żytni, razowy, pełno ziarnisty)
    – szynka z twarożkiem ziołowym
    – salami z serem bree i korniszonem
    – pasztet drobiowy z żurawiną
    – łosoś wędzony z musem koperkowym
    – jajko ze szczypiorkiem
    – jajko z sardynką i korniszonem
    – mus z ryb wędzonych
    – mozzarella z pomidorem i pesto bazyliowym
    – ser żółty z warzywami
    – jajko z tuńczykiem i szczypiorkiem
    – pieczony indyk z serkiem i suszoną morelą
    – schab pieczony z musem jajecznym
    – polędwiczka wieprzowa z suszoną śliwką i serem lazur
    – kurczak curry
    – gorgonzola z gruszką i żurawiną
  • Ślimaczki z tortilli w różnych wariantach smakowych:
    – łosoś wędzony z twarożkiem i szpinakiem
    – pieczony łosoś z suszonym pomidorem i mozzarellą
    – kurczak curry z rukolą i oliwkami
    – pieczony bekon z kozim serem i korniszonem
    – ser lazur z gruszką i kiełkami słonecznika
    – pieczone warzywa z fetą i pesto bazyliowym
    Wstążki z grillowanej cukinii nadziewane warzywami marynowanymi w limonce
    Rolki z pieczonego bakłażana z konfiturą pomidorową i mozzarellą
    Cykoria z pikantną sałatką z kurczaka
    Volevanty z musem łososiowym
    Volevanty z musem szpinakowym
    Volevanty z serem pleśniowym i winogronem
    Volevanty z grillowanym kurczakiem, żurawiną i endywią
  • – z tatarem z łososia wędzonego
    – z serkiem bree i gruszką
    – z pasztetem drobiowym i korniszonem
    – z pomidorem suszonym i mozzarellą
    – z feta opiekaną w sezamie
    – z szynką i rozetką serową
    – z pieczonymi warzywami
    – z szynką i musem chrzanowym
    – z salami i marynowaną papryką
    – z ogórkiem i serem dor blue
    – mini tarta pomidorowa z oliwkami anchois
    – mini tarta szpinakowa serem pleśniowym
    – mini tarta warzywna