WIKA BISTRO – CAFE

ul. Świderska 113 D 03-128 Warszawa

GET IN TOUCH

GET IN TOUCH




TELEFON I E-MAIL

+48 728 254 04 lunch@wikabistrocafe.pl

GET IN TOUCH

GET IN TOUCH

mobile logo

Menu wigilijne – skomponuj własne menu

Pragniemy również zaznaczyć, że istnieje możliwość skomponowania własnego menu, np. spośród zaprezentowanych propozycji menu oraz poniższej „karty dań”.
Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie i pozostajemy do Państwa dyspozycji.

Karta dań i potraw wigilijnych

Przekąski zimne:

  • Rolada z sandacza i warzyw
  • Łosoś wędzony w roladce z musem cytrynowym
  • Ryba po grecku
  • Śledź w sałatce ziemniaczanej z czerwoną cebulą
  • Śledź w oleju z jabłkiem i cebulą
  • Pasztet z królika
  • Schab po warszawsku
  • Szczupak faszerowany w całości serwowany na postumencie ryżowym
  • Ryba faszerowana w galarecie
  • Tatar ze śledzia podany w mini babeczkach
  • Jaja faszerowane pastą z wędzonej makreli

Sałatki:

  • Sałatka pieczarkowa z jajkiem i szczypiorkiem
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka brokułowa z tuńczykiem
  • Sałatka z sardynkami i sosem tatarskim
  • Sałatka śledziowa z ziemniakami i czerwoną cebulą

Zupy:

  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Krem z borowików z grzankami i prażonymi pestkami dyni
  • Świąteczna zupa grzybowa z łazankami

Dania ciepłe:

  • Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
  • Ryba w cieście naleśnikowym
  • Filet z kurczaka w roladce ze szpinakiem i sosem senatorskim
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Ryż z przyprawami
  • Kasza pęczak
  • Schab w sosie śliwkowym
  • Roladki rybne w sosie migdałowym
  • Sandacz z makową skórką w sosie z suszonych pomidorów
  • Wigilijna kapusta z grzybami

Surówki do dań:

  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Surówka z marchewki i pora
  • Bukiet sałat z warzywami i sosem winegret
  • Surówka z selera z rodzynkami
  • Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i cebulką

Deser:

  • Korzenne ciasto marchewkowe
  • Szarlotka
  • Babeczki z kremem i owocami
  • Keks z bakaliami
  • i inne?

Napoje:

  • kawa, herbata, woda, soki owocowe,
  • wigilijny kompot z suszu

 

Dodatkowy sprzęt, meble:

  • zastawę dla Gości: talerze, talerzyki, miseczki, sztućce, do wyboru wariant: zastawa jednorazowego użytku (w cenie: gratis) lub zastawa porcelanowa/restauracyjna (dopłata 5 zł od osoby)
  • szkło do różnych napojów, szklanki np. do soków, kieliszki np. do wina/whisky/wódki, koszt 2 zł/szt.
  • stoły prostokątny 160x80cm (koszt 30 zł/szt.)
  • obrus biały 240 x 140 cm (15 zł/szt.)
  • stoliki koktajlowe z pokrowcamI

 

*Obsługa kelnerska, 1 kelner koszt 250 zł