Zupy
Tradycyjny rosół z makaronem
Barszcz czerwony z uszkami lub krokietem
Aromatyczna zupa pieczarkowa z kostką ziemniaczaną i tymiankiem
Krem borowikowy
Krem z pieczonych pomidorów
Krem z białych warzyw z mleczkiem kokosowym
Dwu kolorowy krem z kalafiora i brokuł
Tajska zupa z kawałkami kurczaka
Żurek staropolski na zakwasie
Litewski chłodnik z botwinki (sezonowo)
Dania obiadowe
Łosoś na szparagach z sosem maślano – winnym
Halibut pieczony w pomidorach
Sandacz w roladce z warzywami i sosem orzechowym
Faszerowane udo kacze z sosem wiśniowym
Kaczka pieczona (luzowana ) w sosie pomarańczowym
Roladka z indyka nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami
Kieszonka z piersi kurczaka nadziewana warzywami i mozzarellą
Kieszonka z piersi kurczak nadziewana ananasem, bekonem i serem lazur
Pieczone pałki z kurczaka nadziewane szpinakiem i fetą
Schab w sosie żurawinowym
Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym
Pieczeń z karkówki wieprzowej w sosie myśliwskim
Dodatki ciepłe
Ziemniaki z masłem koperkowym
Ryż
Kluseczki ziemniaczane (kopytka)
Kasza pęczak
Kasza gryczana
Buraczki na ciepło
Marchewka glazurowana
Warzywa gotowane (brokuły, kalafior, marchewka)
Fasolka szparagowa z masłem i bułką
Fasolka w pomidorach
Kapusta zasmażana (sezonowa młoda)
Dodatki zimne
Surówki:
– marchewka z jabłkiem
– coleslav
– mizeria
– sałatka winegret